03 augusti 2011

Mer fobi!

Medelsvensson har svårt att skilja på muslimer och islamister och blir därför kallad islamofob av politiker och debattörer som vet bättre. Då blir Medelsvensson förbannad och röstar på de som inte fördömer hans okunskap utan snarast berömmer den. Och så har Sverige fått ett åttonde riksdagsparti!


Så enkelt är det givetvis inte riktigt! Det finns säkert nästan lika många berättelser som det finns väljare till Sverigedemokraterna, men det är tydligt att det är de som normalt sett inte debatterar politik vid frukostbordet och som inte känner sig hemma i den svenska politiska debatten som valt att rösta på dem i betydligt större omfattning än andra grupper. Vinner vi då över dessa väljare till "den goda sidan" genom att kalla dem för rasister eller fascister (fast det finns förstås sådana element och strömningar inom Sverigedemokraterna!)?


Nej! Med allra största sannolikhet så skrämmer vi bara några av dem till tystnad och de andra känner sig mer och mer utfrysta och känner gemenskapen i det utanförskapet.

Location:Sjöbågen,Växjö,Sverige

Inga kommentarer: