20 september 2013

Bussplanering eller raketforskning

Jag ska börja med att erkänna att jag inte är vare sig bussplanerare eller raketforskare. Jag anar på något vis dock att det första inte är lika komplicerat som det andra, men med tanke på hur svårt det verkar att få bussarna i Växjö att, även när det inte är snöstorm och drivis ute, faktiskt hålla tidtabellen så har jag börjat undra.


Läser nästan dagligen på Facebook om att någon av mina vänner står och väntar på en försenad buss. Hur kan det bli såhär? Är bussplanering värre än raketforskning? Funkar det lika bra/dåligt i andra städer också? Vi har byggt ett busstråk utmed nästan hela Teleborgsvägen, har det inte gjort någon skillnad?
Det blir många frågor, men jag har inga bra svar själv. Därför tänkte jag vid lämpligt tillfälle framöver fråga någon av de ansvariga på länstrafiken hur det kan bli så här och vad de tänker göra åt det, och sedan återkommer jag här med svaret. Har du också någon fråga om bussplaneringen som du vill skicka med? Hör av dig!


För att ändå avsluta med något positivt så är det i alla fall toppen att alla de nya bussarna går på gas och att åtminstone en del av den gasen (än så länge) kommer från vårt hushållsavfall:o)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Sjöbågen,Växjö,Sverige

Inga kommentarer: