11 december 2013

Damfotboll, det bästa vi har!

Jag ska börja med att erkänna. Jag var förut en av alla de män som såg ned på damfotbollen och kläckte nog ur mig både den ena och andra kommentaren. Men jag har ändrat mig, och ändrat mig rejält! Tack vare det svenska damlandslagets framgångar och mer tid i TV:s sportsändningar mm så har allt fler vaknat upp och insett att damfotbollen har ett eget och unikt värde.


När man slutar jämföra damer och herrar och istället ser på det förutsättningslöst hittar man en ny värld! Det är ju faktiskt roligare att sitta på läktaren när damlandslaget tar brons i en EM-turnering än att se herrlandslaget åka ur VM-kvalet mot Portugal! Det som gav mig personligen den sista pusselbiten för att göra mig till ett hängivet damfotbollsfan var när jag på Landskampen mot Polen i Malmö strax efter Dam-EM såg några småtjejer på läktaren i landslagströjor. Inget nytt under solen i sig, men på ryggen på just deras små tröjor stod det istället för det vanliga Ibrahimovic, Asllani!
Tjejerna har fått sina egna idoler!Fattar ni hur stort det är? Jag tog den här bilden på en av de där tjejerna


och jag blir nästan tårögd bara av att tänka på det.

De enorma framgångarna som publiksuccén Dam-EM


gav svensk tjej- och damfotboll kan inte mätas i pengar och de klubbar som inte insett potentialen att satsa på dam- och tjejfotboll är bara att beklaga, de är morgondagens förlorare.


I ljuset av denna insikt så har en tanke vuxit hos mig den senaste tiden, och det är att vi i Växjö med tillgång till Arenastad, High Performance Center och gediget fotbollskunnande på alla nivåer och i många föreningar tillsammans skulle kunna utvecklas till ett dam- och tjejfotbollscentra!
Vad tror du/ni?

Samtidigt vill jag passa på att tipsa om att damlandslaget kommer till Växjö på träningsläger den 12-16 januari:o)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Sjöbågen,Växjö,Sverige

Inga kommentarer: